رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد کمیسیون اروپا واشنگتن را به اقدامات تلافی جویانه تهدید کرد عراقچی: جنگ 12 روزه تجربه‌ای ماندگار در تاریخ ایران بود بقائی: ایران بر ضرورت احترام متقابل میان ملت‌ها و پیروان ادیان مختلف تأکید دارد 2 شهید در حمله پهپادی اسرائیل به شرق لبنان حماس: اسرائیل مانع ورود به مرحله دوم آتش‌بس می‌شود زلنسکی: حمایت آمریکا برای عضویت در اتحادیه اروپا را دریافت کردیم حزب‌الله خطاب به مقامات لبنانی: مذاکره با دشمنی که به کشتار ادامه می‌دهد، چه ارزشی دارد؟ جهاد اسلامی: سلاح مقاومت به هیچ طرفی تحویل داده نمی‌شود کاتس: اسرائیل از سوریه خارج نخواهد شد فراکسیون پارلمانی حزب‌الله: دولت لبنان باید اسرائیل را مجبور به اجرای تعهداتش کند تکرار اظهارات خصمانه وزیر خارجه لبنان علیه ایران و حزب‌الله

رئیس هیأت حاکمه سوریه در باکو: آماده همکاری همه‌جانبه با جمهوری آذربایجان هستیم

رئیس هیات حاکمه سوریه در اولین سفر کاری خود به جمهوری آذربایجان گفت که دمشق نسبت به همکاری با باکو «علاقه‌مند» است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۴ - ۲۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 12
کد خبر: ۲۸۳۲۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریر الشام و رئیس هیات حاکمه سوریه شامگاه شنبه در دیدار با «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان گفت: «کشور ما علاقه‌مند به همکاری با آذربایجان در زمینه‌های سیاسی، تجاری، فرهنگی، بشردوستانه و سایر زمینه‌ها است.»

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیس‌جمهور آذربایجان نیز به نوبه خود گفت: «تغییر قدرت در سوریه فرصت‌هایی را برای گسترش همکاری‌های دوجانبه ایجاد کرده است.»

علی‌اف در گفت‌وگو با الجولانی تاکید کرد: «سفر شما به کشورمان از اهمیت ویژه‌ای در توسعه روابط دوجانبه برخوردار است. در دوران حکومت قبلی سوریه که سال‌ها سیاست غیردوستانه‌ای نسبت به آذربایجان در پیش گرفته بود، روابط دوجانبه در رکود بود. پس از روی کار آمدن حکومت جدید در سوریه، چشم‌اندازهای قابل‌توجهی برای توسعه روابط گشوده شده است.»

طرفین همچنین در مورد همکاری در زمینه‌های بشردوستانه، آموزشی و فرهنگی، از جمله ارائه بورسیه تحصیلی برای دانشجویان سوری در آذربایجان و مرمت بناهای فرهنگی، گفت‌وگو و رایزنی کردند.
همزمان با دیدار جولانی و علی‌اف؛ هیأت‌های سوری و اسرائیلی در باکو دیدار می‌کنند

همزمان با سفر امروز رئیس دولت موقت سوریه به جمهوری آذربایجان، منابع دیپلماتیک در سوریه می‌گویند یک هیأت سوری و صهیونیستی در باکو با یکدیکر دیدار می‌کنند.

به نقل از خبرگزاری دولتی سوریه (سانا)، «احمد الشرع» ملقب به «ابومحمد جولانی» رئیس دولت موقت سوریه و هیأت همراه وی امروز در سفری به باکو پایتخت آذربایجان با «الهام علی اف» رئیس جمهور این کشور در کاخ ریاست جمهوری زاگولبا دیدار کرد.

به جزئیات دیدار طرفین اشاره‌ای نشده است، اما سوریه و جمهوری آذبایجان یادداشت تفاهمی نیز در خصوص همکاری و هماهنگی در زمینه‌های انرژی و صادرات گاز طبیعی به سوریه از طریق ترکیه و نیز همکاری در زمینه اکتشاف نفت، امضا کردند.

در همین ارتباط «محمد البشیر» وزیر انرژی سوریه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: امروز احمد الشرع را در سفر رسمی به آذربایجان همراهی کردم، راهکارهای تقویت همکاری در زمینه گاز طبیعی برای تأمین آینده انرژی سوریه را بررسی کردیم و توافقی با شرکت «SOCAR» در زمینه صادرات گاز طبیعی به سوریه امضا کردیم که این توافقنامه گامی در جهت استقلال انرژی و ایجاد شراکت راهبردی است.

از سوی دیگر برخی منابع دیپلماتیک در دمشق گفتند هیأت سوری با یک هیأت اسرائیلی امشب در آذربایجان دیدار می‌کند اما جولانی شخصا در این دیدار مشارکت نخواهد داشت.

پایگاه خبری «معا» به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت انتظار می‌رود که در این دیدار حضور رژیم صهیونیستی در سوریه که محور اختلافات دو طرف برای عادی‌سازی روابط است، بررسی شود.

چند روز پیش نیز برخی منابع دیپلماتیک مطلع گزارش دادند که «احمد الشرع» معروف به ابو محمد جولانی که خود را رئیس دولت انتقالی سوریه می‌خواند، اخیراً در ابوظبی با «تساحی هنگبی»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، دیدار کرده است.

طبق این گزارش، هر دو مقام با پروازهایی جداگانه اما هم‌زمان، وارد ابوظبی شدند و دیدار آن‌ها با هماهنگی مستقیم محمد بن زاید، رئیس امارات انجام شده است.

به گفته این منابع، این ملاقات، بخشی از مسیر در حال پیشرفت مذاکرات محرمانه بین دمشق و تل‌آویو به شمار می‌رود./همشهری

ارسال نظر